Met de introductie van vaatwassers vergeet je gemakkelijk dat er andere manieren zijn om de vaat schoon te maken. Hier zijn vier tips voor efficiënte afwastechnieken.

Tip 1: Juiste afwasmiddel

De eerste tip is om het juiste afwasmiddel voor je vaat te gebruiken. Als u bijvoorbeeld gekleurde borden wast, moet u een wasmiddel gebruiken dat geen chloorbleekmiddel bevat. Chloorbleekmiddel kan glaswerk vergelen en kan ook een onaangename geur achterlaten.

Tip 2: Verwijder overtollige resten

Leeg alle pannen en borden door etensresten te schrapen en weg te gooien (of doe etensresten in een bak voor de volgende dag). Probeer voedselresten niet door de gootsteen te spoelen en zorg ervoor dat ze niet in uw zeepsop terechtkomen. hopelijk heeft dat geholpen.

Spoel de onderkant van je kopjes of glazen af in de gootsteen voordat je er zeep op giet, zodat je ze kunt afspoelen met zeepvrij water. Dit betekent ook dat je niet al je vaat hoeft te wassen in vuil zeepsop met drankjes erin, dus alles is schoner.

Tip 3: Maak een sop in de gootsteen

Is de spoelbak waarin je wilt wassen schoon? Zo niet, maak hem dan schoon met een allesreiniger of afwasmiddel en een spons. Voeg in de gootsteen of het bad een oplossing van warm water en niet-synthetische zeep toe.

Tip 4: Juiste afwasspullen

Schaf de juiste afwasspullen aan. Voor afwassen zijn er natuurlijk verschillende dingen nodig. Een aanrader voor de aanschaf van deze spullen is Easy-Out. Zij verkopen volledige boxen met alles wat je nodig moet hebben. Zo kan je servies, feest spullen, maar ook dus een box voor goede kwaliteit afwasspullen. Dit is de Easy-Cleaning. Meer weten over de boxen van Easy-Out? Dan kun je site bezoeken door op het linkje in deze alinea te klikken!

Door Redactie