Ga jij jouw badkamer renoveren en wil je hierbij een luxe uitstraling creëren? Kies dan voor een vrijstaand ligbad. Zo’n bad straalt namelijk veel luxe en comfort uit. Vrijstaande baden kom je niet zo heel vaak tegen. Veel mensen kiezen namelijk voor een hoekbad of een halfvrijstaand bad aangezien niet iedere badkamer voldoende ruimte biedt voor een vrijstaand ligbad. Het is namelijk het mooist wanneer je aan alle kanten van het bad ruimte hebt en ook nog plaats hebt voor een vrijstaande kraan. Heb jij wel genoeg ruimte in je badkamer? Dan is het zeker de moeite waard om te kiezen voor zo’n bad. 

Verschillende mogelijkheden

Vrijstaande baden zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Zo kun je kiezen voor een marmeren bad, maar ook voor een bad wat van acryl gemaakt is of een bad met solid surface. Een bad met solid surface is naadloos, heeft een matte uitstraling en heeft een uitstekende isolerende werking. Een bad wat gemaakt is van acryl is niet per definitie slechter, maar heeft vaak een glanzende uitstraling. Naast de verschillende materiaalsoorten, kan een vrijstaand bad ook verschillende vormen hebben. Zo kun je kiezen voor een rond of een rechthoekig bad, maar ook een vierkant bad behoort tot de mogelijkheden. Welk bad het beste bij jou past is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren. Kies altijd voor een bad wat past bij jou smaak. 

Een vrijstaand ligbad in een kleine badkamer

Het mooiste is om een vrijstaand ligbad te plaatsen in een ruim opgezette badkamer. Hierdoor houd je namelijk aan alle kanten van het bad voldoende over waardoor het bad mooi tot uiting komt. Maar zo’n vrijstaand bad kan ook prima in een wat kleinere badkamer. Je hoeft zo’n bad niet perse middenin de badkamer neer te zetten. De vorm van het bad speelt natuurlijk wel een belangrijke rol op het moment dat je deze in een kleine badkamer neer wilt zetten. Doorgaans kiezen mensen er vaak voor om naast een vrijstaand bad ook een vrijstaande kraan in hun badkamer te plaatsen. Om ruimte te besparen kun je in het geval van een wat kleinere badkamer ook kiezen voor een wandkraan waardoor het vrijstaande bad alsnog mooi tot uiting komt. 

Extra luxe creëren 

Een vrijstaand ligbad geeft natuurlijk al een luxe en comfortabele uitstraling aan je badkamer. Maar om de luxe extra te benadrukken kun je het bad op een plateau plaatsen. Met vrijstaande ligbaden kun je echt alle kanten op en passen bij de stijl van iedere badkamer. Wil jij je badkamer een chique uitstraling geven? Kies dan voor een vrijstaand bad met koperkleurige of goudkleurige poten. Wil jij je badkamer liever een moderne uitstraling geven? Kies dan voor een grijs vrijstaand ligbad zonder poten. 

Wil jij luxe creëren uitstraling creëren in je badkamer? Dan is een vrijstaand ligbad wellicht iets voor jou. En wist je dat je hier helemaal niet veel geld aan uit te geven? Misschien vind je namelijk wel een vrijstaand bad in een outlet. Ook voor een minder groot budget is het plaatsten van een vrijstaand bad in je badkamer dus mogelijk. 

Ben je toch op zoek naar een ander soort bad? Denk dan eens aan een bubbelbad

Door Redactie