Een prefab huis is eigenlijk een huis dat in de fabriek al wordt gemaakt als een bouwpakket. De woning hoeft op locatie alleen nog maar in elkaar gezet te worden. Dit heeft zowel voor als nadelen. Laten we beginnen met de voordelen. Een prefab huis is, vergeleken met een huis bouwen, veel sneller klaar. Dit komt omdat je niet te maken hebt met bepaalde weersomstandigheden waardoor de bouw stil kan komen te liggen. Nog een voordeel dus! Als je woning binnen wordt gemaakt, zal er geen vocht in komen wat niet goed wil drogen. Ook kun je de woning geheel naar je eigen stijl ontwerpen.

Wat is er nog meer mogelijk?

Helaas is met een prefab woning niet alles mogelijk. En het kan op sommige punten lastig zijn om een woning op de juiste locatie te krijgen, maar eigenlijk is niks onmogelijk. Wanneer een prefab woning juist wel erg handig is, is als seniorenwoning. Woningen voor mensen met de leeftijd van 55 jaar of ouder. Deze woningen hebben het idee dat ouderen langer thuis kunnen blijven wonen. Ideaal aangezien er tegenwoordig in bejaardentehuizen of verzorgingstehuizen een chronisch tekort is aan plek voor bewoners, dan wel aan personeel. Je hebt natuurlijk liever dat iedere oudere op een veilige manier zo lang mogelijk zelfvoorzienend is, hooguit met behulp van thuiszorg of een mantelzorger.

De eigenschappen van een seniorenwoning

Een seniorenwoning is dus ideaal als je als oudere langer thuis wilt wonen. Wat ook een voordeel is aan een seniorenwoning is dat ouderen niet gesplitst hoeven te worden. Helaas zie je in verzorgingstehuizen vaak een van de ouderen verhuizen terwijl de partner, die bijvoorbeeld nog vitaal genoeg is om zelfstandig te wonen achterblijft. Voor de geestelijke gemoedstoestand is dat ook niet altijd even goed. Liever samen in dezelfde woning. Een voordeel is bijvoorbeeld dat alles gelijkvloers is zonder drempels en dat de badkamer en het toilet ook met rollator of rolstoel toegankelijk zijn.

Door Redactie