Als je in de zomer verkoeling wilt, dan kun je de sproeier aanzetten en hieronder gaan staan. Als je een zwembad wilt voor verkoeling, dan kun je bij de Action wel een groot zwembad halen gemaakt van plastic. Deze kun je dan vullen met de nodige liters water en dan kun je in je eigen tuintje genieten van verkoeling op de hete dagen in de zomer. Vervolgens kun je aan de slag gaan met het legen van het zwembad, zodat je het plastic bad op zolder kunt opruimen. Hoewel een dergelijk bad zeker voor de nodige verkoeling zorgt, is het zeker geen stijlvol zwembad. Baantjes trekken kun je ook wel vergeten, want daarvoor is een dergelijk bad veel te klein. Maar als je tuin niet al te groot is, dan heb je uiteraard geen ruimte voor een bouwkundig zwembad. Als je tuin echter wat groter is, dan heb je wel de ruimte voor een volwaardig zwembad. Een dergelijk bad hoef je niet iedere zomer uit te klappen en te vullen met water. Ook steekt het zwembad dan niet boven de grond uit. Sterker nog, je kunt bij waterwel kiezen voor een overloop zwembad. Een overloop zwembad loopt naadloos over in het straatwerk rond om het zwembad. Daardoor oogt het geheel uiterst strak en is het overloop zwembad altijd een mooie toevoeging aan de tuin. Ook als je er niet in zwemt, dan heb je een mooie water oppervlak dat zorgt voor een hyper strakke uitstraling. Maar natuurlijk kun je ook een duik nemen in het strak aangelegde overloop zwembad. Je kunt dan ook daadwerkelijk een paar baantjes trekken. Het is natuurlijk geen wedstrijdbad van 25 meter, maar je kunt toch zomaar een paar baantjes trekken in je eigen tuin dankzij het overloop zwembad van waterwel. Je kunt in samenwerking met waterwel een zwembad op maat laten maken. Het zwembad past vervolgens precies in je tuin en het zal daardoor ook goed aansluiten bij het straatwerk. Als je de ruimte hebt in een deel van de tuin, dan kun je dat deel reserveren voor een overloop zwembad. Het is uiteraard zo dat je in een land als Nederland niet het hele jaar door gebruik maakt van een buiten zwembad. Daarom kun je het zwembad van waterwel ook meteen voorzien van een overkapping. Zo kun je bij waterwel bijvoorbeeld kiezen voor lamellen die over het overloop zwembad geplaatst kunnen worden. Maar je zou bijvoorbeeld ook voor een koepel kunnen kiezen. 

Ontdek alles over het overloop zwembad via waterwel.nl

Als je meer wilt weten over de stijl, uitstraling en praktische toepassing van een overloop zwembad, dan kun je een beroep doen op de website van waterwel.nl. Op de site lees je alles wat je moet weten over dit type zwembad. Vervolgens kun je het proces in werking stellen dat uiteindelijk leidt tot een mooi strak aangelegd zwembad in jouw tuin. 

Neem contact op met waterwel

Als je een zwembad in je tuin wil, dan kun je contact opnemen met waterwel. Naast zwembaden, kun je ook bij waterwel terecht voor: 

  • Zwemvijvers
  • Vijvers
  • Watersystemen

Door Redactie