dekbedovertrek naar keuze

Het inrichten van een slaapkamer begint bij een dekbedovertrek. De juiste dekbedovertrek naar keuze maakt jouw ruimte helemaal af. Beddengoed heeft namelijk een zeer prominente plek in de ruimte en het is dus belangrijk dat je iets kiest dat bij je past.

dekbedovertrek naar keuze

Heb je een dekbedovertrek naar keuze gevonden? Dan zal je ongetwijfeld heerlijk slapen vanavond! Om ervoor te zorgen dat je dekbedovertrek lang mee gaat moet je deze wel:

  • regelmatig wassen
  • op de juiste temperatuur
  • drogen op de juiste manier

Wassen op temperatuur

Allereerst wassen de meeste mensen hun beddengoed veel te weinig. Veel personen wassen hun lakens eens per maand, of wellicht eens per twee weken. Echter is de gezonde optie om minstens een keer per week je lakens te verschonen en eigenlijk nog vaker. Dit zorgt ervoor dat de bacteriën verwijderd worden. Bovendien zweet je veel tijdens je slaap, dus als je de lakens weinig wast dan lig je telkens in je eigen zweet te slapen.

dekbedovertrek naar keuze

Hetzelfde geldt voor handdoeken en washandjes. Textiel in huis dat je regelmatig gebruikt moet je vaker wassen dan je nu doet.

Daarnaast is het belangrijk dat je lakens wast op de juiste temperatuur. Als je een ouderwetse wasmachine hebt en gewoon waspoeder gebruikt dan kun je de lakens het beste wassen op 40 of zelfs 60 graden. Het moet namelijk heet genoeg zijn om al die afvalstoffen eruit te wassen. Drogen kan aan een rek of in de droger.

Door Daniel