flexeria

Voordat we uitleggen hoe veilig een elektronisch slot is zullen we eerst even inhouden wat een elektronisch slot precies is en wat de mogelijkheden van elektronische sloten zijn. Hierdoor kunnen we beter uitleggen waarom een elektronisch slot wel dan niet veilig is.

Een elektronisch slot is gemonteerd op de cilinder uit je deur en is verbonden via de Bluetooth of Wifi. Over het algemeen zijn elektronische sloten die verbonden zijn met Bluetooth iets veiliger, maar de sloten die met de Wifi verbonden zijn hebben vaak een hoop gave extra functies!

Functies elektronisch slot

Wanneer je een elektronisch slot op je deur hebt gemonteerd heb je geen sleutel meer nodig, je kan je deur openen met je smartphone, een vingerafdruk, een pincode of een pasje. De mogelijkheden van een elektronisch slot zijn dus echt eindeloos! Je kan met sommige elektronische sloten de deur zelfs openen van een afstand, waar u ook bent in de wereld, zolang u maar met het internet verbonden bent.

Veiligheid elektronisch slot

Er zijn meestal twee dingen waar mensen zich zorgen om maken bij een elektronisch slot.

et eerste is dat mensen zich vaak zorgen maken hoe het slot te openen is zonder stroom. Ik hoor denken, hoe moet ik in godsnaam m’n deur open krijgen als m’n smartphone leeg is, of wanneer de batterij van het elektronische slot leeg is? Een elektronisch slot biedt vaak een combinatie van bedieningsvormen aan, zo is het slot ook nog gewoon te openen met een normale sleutel, of met een back-up afstandsbediening.

Het tweede waar mensen zich vaak zorgen over maken is dat een elektronisch slot wordt gehackt. Zoals eerder vermeld zijn sloten die op Bluetooth werken iets veiliger dan een elektronisch slot op Wifi, maar fabrikanten beveiligen tegenwoordig de sloten bijna altijd met end-to-end encryptie waardoor de Wifi sloten ook moeilijk te hacken zijn.

Door Daniel