Heb je een grote tuin maar heb je weinig opslag ruimte? Misschien is een tuinhuisje dan precies wat u zoekt. Tegenwoordig hoeft een tuinhuisje niet meer zo oubollig van hout te zijn. Mocht je het traditionele huisje wel gewoon mooi vinden dan kan dat natuurlijk ook. Maar tegenwoordig heb je ook hele moderne tuinhuisjes. Bijvoorbeeld tuinhuisjes met overkappingen er aangebouwd. Ook zie je steeds vaker tuinhuisjes met glas er in verwerkt. Er is dus erg veel keuze en er is vast wel iets naar uw smaak en wensen. Ook voor uw dak zijn vele opties. U zou bijvoorbeeld kunnen overwegen om een sedumdak aan te leggen op uw tuinhuisje.

Wat is een sedumdak

Een sedumdak is een zogenoemd groendak. Er zijn vele verschillende soorten groendaken. Je hebt intensieve groendaken met bomen struiken voor grote bedrijfspanden maar ook extensieve groendaken voor je tuinhuisje. Een sedumdak is een voorbeeld van een extensief groendak. Dit betekend dat je sedumdak een maximale beplantingslaag heeft van 15cm. Sedum is een vetplant. Deze vetplantjes slaan water op in hun bladeren. Hierdoor kunnen ze erg goed tegen extreme droogte. Ze kunnen niet alleen goed tegen extreme droogte maar ook tegen kou, regen en harde winden. Een sedumdak is dus de perfecte keuze voor uw tuinhuisje.

Voordelen sedumdak

Behalve dat een sedumdak erg mooi kan zijn heeft het ook voordelen voor uw tuinhuisje. Een sedumdak biedt een soort natuurlijke bescherming. Normaal wordt uw dak aangetast door de felle zon, regen, kou etc. Een sedumdak beschermt hier tegen. Hierdoor kan u dak wel twee tot drie keer langer mee. Ook biedt een sedumdak nog de nodige isolatie. Als u een modern tuinhuisje hebt met een stuk overkapping er bij en de zijkanten van glas waar u  ‘s avonds lekker een drankje kan drinken. Dan blijft het wat langer warm door de natuurlijke isolatie van het sedumdak. Ook zullen uw buren minder last hebben van lawaai.

Door Redactie