Tuinomheining

Een omheining in de tuin biedt heel wat voordelen. Het zorgt voor wat privacy, schaduw als het zeer warm is en een mooi uitzicht. Voor de keuze van een omheining zijn er meerdere opties waaruit men kan kiezen. Zo zijn er omheiningen gemaakt uit verschillende soorten hout en metaal. Welke omheining u zou moeten plaatsen in de tuin is afhankelijk van zowel praktische als persoonlijke factoren.logo_gardibo

Kastanje omheining

Een soort hout dat vaak gebruikt wordt als omheining is die van de kastanje. Kastanje omheiningen zijn bestand tegen vocht, schimmels en bijna alle weersomstandigheden. Dat komt door de natuurlijke eigenschappen van het hout. Het is dan ook om die reden dat kastanjehout ideaal is voor ons klimaat.

Voor de grootte van de omheining, dient men te kijken naar de afmetingen van de tuin. Wanneer u de afmetingen van uw tuin kent, kan u kijken naar de mogelijkheden voor een tuinomheining. De hoogte van de tuinomheining is eerder een persoonlijke keuze. Sommige mensen kijken nog graag eens over de omheining en kiezen daarom niet voor een hoge omheining. Kastanje omheiningen bezitten ook over een sterke duurzaamheid waardoor ze vele jaren meegaan.

Vaak plaatsen mensen samen met hun omheining ook een tuinpoort. Hiermee kan men snel en eenvoudig de tuin betreden en verlaten. Wanneer men kiest voor een kastanje omheining is het misschien ook slim om te kiezen voor een kastanje tuinpoort. Zo hebben ze hetzelfde onderhoud nodig en vormen ze samen een mooi geheel.

Ecologisch

Voor het onderhoud van een kastanje omheining is er geen chemische behandeling nodig. Die is soms wel nodig bij andere houtsoorten. Om die reden is kastanjehout ook goed voor het milieu. Vele tuinomheiningen en tuinpoorten komen bovendien voort van duurzaam beheerde bossen. Dit betekent dat iedere keer men een boom omzaagt, dat er een nieuwe wordt geplant.