Hoe vochtproblemen in Rotterdam oplossen? Een aantal tips!

Hangt er een muffe geur in jouw woning in Rotterdam? Begint het pleisterwerk te verkleuren of af te brokkelen? Komt het verf en/of behangpapier los van de muur? Of ontstaan er schimmels op de muur? Dit kan allemaal duiden op een vochtprobleem. Vochtproblemen kunnen veroorzaakt worden door een slechte ventilatie, maar dit kan ook te wijten zijn aan de bouwconstructie. Wat de oorzaak van jouw vochtproblemen in Rotterdam ook is, de gevolgen zijn niet mals. In dit blog vertellen we je graag meer over de gevolgen van vochtproblemen in Rotterdam en hoe je een vochtprobleem het beste kunt oplossen.

Ongezonde situaties en een zwakkere constructie

Vochtproblemen kunnen ongezonde situaties met zich mee brengen. Er kan namelijk zwam- en schimmelgroei door ontstaan. Dit is heel slecht voor het leef-, woon- en werkklimaat. Bovendien kunnen vochtproblemen ook de constructie van het pand in gevaar brengen. Er kan namelijk houtrot ontstaan of een lekkage door scheuren in wanden en vloeren. Hierdoor wordt de constructie zwakker. Daarom moeten vochtproblemen in Rotterdam zo snel mogelijk aangepakt worden.

De oplossing? Vochtwering!

Maar wat kun je tegen vochtproblemen doen? Dat ligt er natuurlijk aan wat de oorzaak van het probleem is. Heb je bijvoorbeeld last van optrekkend vocht in de keldermuren? Dan is de kans groot dat de pleisterlagen beschadigd zijn geraakt, want zout tast het pleisterwerk aan. Je moet dan het pleisterwerk laten saneren. Het aangetaste pleisterwerk wordt dan tot anderhalve meter rond het vochtprobleem vervangen. Datzelfde geldt voor vocht doorslag aan de binnenkant van de woning. Maar heb je bijvoorbeeld vochtdoorslag aan de buitenkant van de woning? Dan moeten de voegen en het metselwerk hersteld worden. Scheuren moeten geïnjecteerd worden. Over het algemeen is het het beste om de muren van jouw woning in Rotterdam waterdicht te maken. Dan heb je de minste kans op het ontstaan van vochtproblemen. Nu je weet hoe je vochtproblemen op kunt lossen en er op deze manier voor kunt zorgen dat jouw woning in Rotterdam in betere staat blijft, vertellen we je ook graag hoe kunststof kozijnen ervoor zorgen dat jouw huis er beter uit ziet. Klik hier om meer te lezen.

Door Redactie