Veel mensen hebben slechts gehoord van het ‘standaard’ kamperen. Je moet al je spullen meeslepen, en een tent waar je uren over doet om hem op te zetten, om nog maar niet te beginnen over het gedoe wanneer het weer omslaat en begint te stormen. 

Voor de mensen die eigenlijk niet tegen kamperen kunnen en een bloedhekel hebben aan al dat gedoe, bestaat er ook een gemakkelijker alternatief: glamping. Het is een combinatie van glamorous camping, oftewel kamperen zonder overal zelf aan te hoeven denken. Het is veel gemakkelijker om villatenten (glamping en glamping sites) te bekijken dan dat je zelf weer een lijstje moet maken om niet alles te vergeten. 

Wat is glampen? 

Wanneer veel Nederlanders op vakantie gaan, is vaak de bestemming Frankrijk, Italië of Spanje. Zeker met de caravan of om te kamperen komt vaak voor, volgens de ANWB trekken er jaarlijks vier miljoen Nederlanders op uit met een tent, caravan of vouwwagen. Glamping, daarentegen, is dus minder basic dan gewoon kamperen, en ook nog eens luxueuzer! Alles is al aanwezig in de glamping tent die je hebt gehuurd, inclusief een keuken en badkamer zoals je die in een stacaravan zou krijgen. Vaak kom je nog goedkoper uit bij glamping dan gewoon kamperen, omdat je niet eerst een geschikte tent moet kopen en die moet vervangen indien die kapot gaat! Ook als je later het kamperen zat bent, zit je niet nog vast aan een tent en alle andere bijkomstigheden van kamperen. 

Waar kan je glampen?

Glampen kan je bijna overal doen. Er zijn speciale glamping sites (glampings) waarop je op locaties kan zoeken die ook over dit soort moderne tenten beschikken en waar je dus alleen je koffer voor hoeft te pakken. Alles is al aanwezig, en het enige dat je nu nog hoeft te doen, is een leuke vakantie boeken en genieten van het luxe leventje van glamping! Verder kan je op veel bekende vakantiebestemmingen vaak ook Villatenten vinden, super gemakkelijk dus!

Door Daniel