Waarom kiezen voor een zit sta bureau?

DoorRedactie

dec 6, 2022
hoogte verstelbaar bureau

Gemiddeld zitten we acht uur per dag, best veel en dit kan oplopen als je een zittend beroep hebt. We zijn niet gemaakt om lang achter elkaar te zitten, dit belast namelijk je rug en nek. Hierdoor kunnen rug- nek- en armklachten ontstaan, daarbij verhoogt het de kans op overgewicht, diabetes en een hoge bloeddruk. Een Zit sta bureau zorgt ervoor dat je gevarieerd kan staan en dit leidt tot minder klachten. Daarbij zorgt staan voor een betere doorbloeding wat ook goed is voor je lichaam. Je kan je bureau combineren met een ergonomische 24uurs stoel.

Het verstellen van je bureau

Als je een ergonomisch verantwoorde houding wilt aannemen, dan is het belangrijk dat de hoogte van het bureau kan worden ingesteld. Een verstelbaar bureau kan dit door middel van een elektrisch bedieningspaneel. Hierdoor zijn de bureaus voor elk type werkplek beschikbaar. Als je dagelijks langer dan twee uur achter elkaar werkt, dan kan je al gaan kijken naar zit sta bureaus. Veel mensen hebben namelijk moeite met het afwisselen van werken en bewegen. Daarbij hebben sommige mensen niet de vrijheid om geregeld even de benen te strekken. Door middel van een zit sta bureau kan je toch bewegen.

Wat is ergonomisch werken?

Ergonomie heeft alles te maken met het aanpassen van de werkomgeving aan jouw lichaam. Het is belangrijk dat dit zo efficiënt en comfortabel mogelijk wordt gemaakt. Daarbij zorgt ergonomisch werken voor een betere sfeer op de werkvloer. Als mensen minder last hebben van klachten, dan voelen ze zich beter en hebben ze een beter humeur. Daarbij verbetert het staan de concentratie en de creativiteit. Dit komt doordat je beweegt, verder is bewezen dat staan helpt bij het omgaan met emoties. Als laatste zitten mensen thuis veel, dus als je op je werk kan staan helpt dit mee aan jouw gezondheid.

Door Redactie