Welke raamdecoratie kun je gemakkelijk zelf ophangen?

Zelf je huis verfraaien met raamdecoratie

Raamdecoratie kan een enorme impact hebben op de sfeer in je huis. Of je nu gaat voor een gezellige, warme uitstraling of juist een strakke, moderne look wilt creëren, de juiste raamdecoratie maakt het verschil. Maar wat als je geen zin hebt om een professional in te schakelen en liever zelf aan de slag gaat? Gelukkig zijn er genoeg opties die je gemakkelijk zelf kunt ophangen. Hieronder bespreken we enkele van de meest toegankelijke keuzes.

1. Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn een populaire keuze vanwege hun veelzijdigheid en eenvoudige installatie. Ze geven een strak en verzorgd uiterlijk aan je ramen en zijn verkrijgbaar in verschillende stoffen en patronen. Het ophangen van deze raamdecoratie is relatief eenvoudig: de meeste modellen worden geleverd met een montagebeugel die je eenvoudig aan de muur of het plafond kunt bevestigen. Zorg ervoor dat je de breedte en hoogte van je raam nauwkeurig opmeet, zodat je gordijn perfect past.

2. Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn een andere uitstekende optie voor doe-het-zelvers. Ze zijn niet alleen functioneel, maar ook stijlvol en kunnen worden gebruikt om licht te filteren of volledig te verduisteren. Rolgordijnen worden meestal geleverd met een eenvoudig montagesysteem dat je met een paar schroeven aan de muur of het raamkozijn kunt bevestigen. Bovendien zijn er rolgordijnen met een plakstrip, wat de installatie nog eenvoudiger maakt.

3. Houten jaloezieën

Houten jaloezieën voegen een warme, natuurlijke touch toe aan elke ruimte. Hoewel ze er luxe uitzien, zijn ze ook redelijk eenvoudig zelf te installeren. De montagebeugels worden aan de bovenkant van het raamkozijn bevestigd en de jaloezieën klikken eenvoudig op hun plaats. Het verstellen van de lamellen om lichtinval en privacy te regelen, is een fluitje van een cent, waardoor ook deze raamdecoratie een populaire keuze is voor doe-het-zelvers.

Succes!

Of je nu kiest voor vouwgordijnen, rolgordijnen of houten jaloezieën, er zijn genoeg opties die je gemakkelijk zelf kunt ophangen. Het belangrijkste is om te kiezen voor een stijl en functie die bij je ruimte passen en ervoor te zorgen dat je nauwkeurig meet en de instructies goed opvolgt. Met een beetje tijd en moeite kun je je ramen een frisse nieuwe look geven, zonder dat je daar een professional voor hoeft in te schakelen. Lees ook: waarom kiezen voor maatwerk lampenkappen?

Door Redactie