Weleens een slimme video deurbel overwogen? Dat is absoluut geen vreemd idee. Sterker nog, het is aan te raden om deze aan te schaffen. Hier zijn meerdere redenen voor, die vrijwel allemaal aansluiten bij het veiligheidsaspect. Een deurbel biedt immers niet veel extra comfort. Alhoewel, het scheelt of je vanuit je warme woonkamer de deur open moet doen op een koude winterdag of dat je vanuit dezelfde stoel op je telefoon kunt kijken alvorens je beslist of je op moet staan.

Thuis-beleving

Als je niet thuis bent, wil je niet dat vreemden dit weten. Op het moment dat er dan iemand aan je deur komt die je niet kent of niet vertrouwt, kun je de deur ‘beantwoorden’ zonder dat diegene weet of je thuis bent of dat je aan de andere kant van de oceaan op het strand zit. Zeker in combinatie met slimme verlichting en slimme rolgordijnen op maat kun je een heel overtuigende indruk wekken van je aanwezigheid. Allemaal slimme oplossingen die je in in een stop bij Somfy kunt halen.

COVID

Behalve het risico op berovingen, inbraken en oplichters, heerst nu een ander serieus risico, namelijk: de pandemie waar we ons al ruim 2 jaar in bevinden. Op het moment dat er vreemden aan de deur staan, goedwillend of niet, is het fijn om diegene te woord te kunnen staan zonder de deur open te hoeven doen. Dan houd je ongetwijfeld 1.5 meter afstand en loop je geen risico op besmetting door aanraking of lichaamsstoffen.

Kinderen

Je zult je kinderen op een gegeven moment moeten leren om alleen thuis te zijn. Dit is uiteraard een spannend moment. Met een slimme deurbel kun je in ieder geval meekijken op het moment dat er iemand aanbelt. Zo kun je kijken wie er staat, maar kun je ook door de speaker je stem laten horen. Nog een voorbeeld waarin domotica de oplossing biedt.

Door Daniel