huis kopen portugal

Ben jij ooit op vakantie geweest in Portugal en verliefd geworden op dit mooie land? Dan klinkt een huis kopen in Portugal waarschijnlijk erg aantrekkelijk. Veel mensen denken dat er veel complicaties komen kijken bij het emigreren naar Portugal, maar in de praktijk valt dit ontzettend mee. Het is bijvoorbeeld goed om te weten dat Portugal, net als Nederland, onderdeel is van de Europese Unie. Hierdoor ben je als Nederlander vrij om in Portugal te werken en te wonen. Een huis kopen in Portugal is juridisch dus ver van ingewikkeld. 

Redenen om naar Portugal te emigreren

Waarom een huis kopen in Portugal zo aantrekkelijk is? Onder andere vanwege het weer en de mooie cultuur. Veel mensen hebben als doel om ooit naar een warmer land te emigreren om hier van hun rust te genieten. Vooral voor mensen die het zich financieel kunnen veroorloven om te stoppen met werken, is een verhuizing naar Portugal aantrekkelijk. Toch is een huis kopen in Portugal ook geen gek idee als je nog niet met pensioen bent of gaat. Een huis kopen in Portugal kan namelijk al voor relatief weinig geld en de levensonderhoudskosten liggen er ook relatief laag. 

Welke regio is het meest aantrekkelijk?

Welke regio van Portugal voor jou het meest aantrekkelijk is, hangt vooral van je persoonlijke voorkeur af. Zo is de regio Algarve een trekpleister voor toeristen. In deze regio is het altijd lekker warm, zelfs de winters zijn er vrij mild. Daarnaast is er in de regio daadwerkelijk van alles te doen en kun je er bijvoorbeeld nog veel oude monumenten vinden. Toch hoeft dit voor jou niet per se de meest aantrekkelijk regio te zijn. Wat denk je bijvoorbeeld van de Minho regio? Voor natuurliefhebbers die van hun rust willen genieten is dit een prachtige regio. De woningprijs ligt hier tevens lager dan in Algarve. Als je permanent naar Portugal wil emigreren, is het een goed idee om goed na te gaan welke regio het meest geschikt is. 

Wat jij moet weten over een huis kopen in Portugal

Als je altijd al gedroomd hebt van een huis kopen in Portugal, en dit plan nu eindelijk wilt realiseren, kun je waarschijnlijk niet wachten. Toch is het belangrijk dat je eerst voldoende over het land weet. Ondanks dat emigreren naar Portugal eenvoudiger is dan bijvoorbeeld naar de VS, komt er nog wel het een en ander bij kijken. Zo moet jij je bijvoorbeeld uitschrijven bij je Nederlandse gemeente en inschrijven bij de gemeente in Portugal. Als jij je bij je nieuwe gemeente inschrijft, heb je een uitschrijfbewijs en paspoort of ID nodig. 

Het is een goed idee om vooraf een plan op te stellen als je naar Portugal emigreert. Wil je gaan ondernemen in Portugal of ben je van plan om er voor een baas te werken? Daarnaast is het geen slecht idee om alvast met de eerste cursussen Portugees te beginnen! Wil jij meer weten over het emigreren naar Portugal? Dan is het een goed idee om contact op te nemen met een specialist of iemand die eerder al geëmigreerd is. Kijk op www.easylivingportugal.nl voor meer informatie over betaalbaar wonen in Portugal. 

Door Redactie