Een keuken is een plek waar je waarschijnlijk veel tijd doorbrengt. Om die reden is het fijn als deze ruimte een beetje leuk én praktisch ingericht is. Aangezien er vaak maar beperkt plek is, is het goed om de meubels en apparaten op een slimme manier te plaatsen. Hieronder vind je een aantal tips. 

Apparaten wegwerken

Apparaten zijn vaak relatief groot en staan al snel in de weg. Om te voorkomen dat je hele keuken vol staat met apparatuur kun je deze het beste in kastjes opbergen. 

Extra planken

Je kunt uiteraard ook extra ruimte creeren door planken aan je muur te bevestigen, bijvoorbeeld boven je keukenkraan.Heb je een zilveren keukenkraan, dan kan het mooi zijn om een plank in een soortgelijke kleur te plaatsen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor een zwarte keukenkraan, of een gouden. 

Messen met magneet

Een bakje met messen en ander keukengerei neemt vaak veel plek in beslag in de keuken. Door je messen aan de muur te hangen door middel van magnetische strips, bespaar je een hoop ruimte. Bovendien ziet dit er vaak ook nog eens leuk uit. 

De binnenkant van je kastjes

Wist je dat er veel verschillende soorten handige organisers bestaan, die je aan de binnenkant van je (keuken)kastjes kunt bevestigen? Zo kun je ook een hoop voedsel en spullen kwijt aan de binnenkant van de kastjes. Ook hierbij kun je veel ruimte besparen.

Berg alles netjes op

Wanneer je alles netjes organiseert, ziet je keuken er al een stuk opgeruimder uit. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je dezelfde soort potten gebruikt in een kastje, om het zo meer één geheel te doen lijken. Je kunt dit bijvoorbeeld doen met kruiden, maar ook met andere voedingsmiddelen en spulletjes voor in de keuken. Dit geldt natuurlijk vooral als je een kast met open planken hebt.

Door Redactie