Overal in Nederland heeft LED verlichting de spaarlamp en de gloeilamp zo goed als verdrongen. Er zijn nog wel een aantal scholen, bedrijven en kantoren waar TL buien worden gebruikt, maar dat aantal gaat snel naar beneden. Dat komt met name door de discussie over het klimaat. Bij vrijwel iedereen begint door te dringen dat ons energiegebruik omlaag moet om de CO2 uitstoot terug te dringen. Eén van de manieren om dat te doen is over te stappen naar LED verlichting. Deze verlichting gebruikt 80 tot 90 procent minder energie dan conventionele gloeilampen en TL buizen. Het gaat ook veel langer mee.

LED verlichting en zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een stimulans voor het overstappen naar LED verlichting. Want door te kiezen voor zonnepanelen in combinatie met LED verlichting is het mogelijk om alle energie in huis en in je bedrijf op een duurzame manier op te wekken. Door de overheid wordt er zelfs subsidie gegeven voor dergelijke combinatietrajecten. Los van het financiële voordeel is LED verlichting ook prettiger in het gebruik. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor elke lichtkleur en intensiteit die je maar wenst. Met LED lampen ben je beter in staat om de sfeer in huis te optimaliseren.

Enorm aanbod aan LED verlichting

Nu de LED verlichting goed is doorontwikkeld is er een enorm groot assortiment aan soorten verlichting te koop. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een LED lamp voor verkrijgbaar. Vooral bij tuinverlichting zijn de meeste LED lampen leverbaar in combinatie met oplaadbare cellen en zonnepaneeltjes. Daardoor is het niet meer nodig om bekabeling door de grond aan te leggen. LED verlichting is daardoor erg gemakkelijk aan te leggen. Geïnteresseerd? Kijk dan eens op de webshop van Lightexpert.nl. Daar vind je verlichting voor elke toepassing.

Door Daniel