Bij het verbouwen van je huis loop je tegen oneindig veel keuzes aan die je moet maken. Vaak weet je er zelf weinig vanaf en dat maakt de keuze nog moeilijker. Daarom ga je in je omgeving vragen wat zij zouden doen en dit kost veel tijd. Daarom hebben we in deze blog twee van deze keuzes voor je op een rij gezet en hierbij de voor- en nadelen benoemd van de keuze. Hierdoor kan je hopelijk sneller keuzes maken tijdens de verbouwing.

De vloer

Bij het leggen van een vloer komen meerdere overwegingen kijken. Zo denken de meeste mensen dat er alleen gedacht moet worden aan de bovenste laag van de vloer. Ga je voor laminaat of tegels en kies je voor een bruine grijze kleur. Maar er moet ook worden nagedacht over de onderlaag van de vloer. Hierbij heb je namelijk nog de keuze uit een betonvloer en een cementdekvloer. Een betonvloer kan gegoten worden en gestort. Het verschil hierin is dat bij gieten de afwerklaag meer waterpas ligt. Het voordeel van beton is dat er vloerverwarming op kan en dat de kelder droog blijft. Bij de cementdekvloer is het voordeel dat je altijd de juiste hoogte van de vloer kan bereiken en dat er tegels op kunnen worden gelegd.

De keuken

Een ander element waar veel overwegingen bij gemaakt worden tijdens een verbouwing is de keuken. De eerste overweging die gemaakt moet worden is: ga je de keuken renoveren of ga je voor een compleet nieuwe keuken. Een keuken heeft een lange levensduur. Hierdoor vinden mensen de look van de keuken vaak ouderwets worden, maar is hij nog in prima staat. Dan is het zeker een aanrader om de keuken te renoveren en dus alleen de look te veranderen. Dit kan je doen door bijvoorbeeld de keukenkastjes te vervangen. Als de keuken niet meer in goede staat is of je wilt echt compleet iets anders raden wij aan om te gaan voor een nieuwe keuken.

Door Redactie