Ben je toe aan een vernieuwde woonruimte? Maak dan een uitgebreid plan waarmee je in ieder geval een antwoord op de volgende vragen kunt formuleren:

Aanpassen of verbouwen?

Plafonds en wanden kunnen een nieuwe lik verf gebruiken of worden vervangen. Hetzelfde geldt voor de vloer; als alleen een nieuwe bedekking niet genoeg is, sloop je de oude vloer eruit en giet je er bijvoorbeeld beton in of leg je laminaat aan. Ga in ieder geval bij jezelf na hoe rigoureus de aanpassing dient te zijn.

Meubels behouden of vervangen?

Voor je nieuwe woonkamer heb je wellicht een hele specifieke stijl in gedachten. Past je huidige meubilair daar nog wel bij? Zo niet, dan zul je naar een speciaalzaak moeten om nieuwe uit te zoeken. Mocht dit niet in je budget passen, dan kun je altijd nog een kringloopwinkel bezoeken of het op Marktplaats proberen.

Wat voor versieringen heb ik nodig?

Wellicht wil je je kasten, tafels en vensterbanken druk bezetten met plantjes, vaasjes, beeldjes, fotolijsten en andere prullaria die perfect bij de door jou gekozen stijl passen. Zorg er echter wel voor dat de indeling hiervan consistent is met het einddoel dat je voor ogen hebt;l niet te druk en niet te karig maar perfect gebalanceerd!

Waar laat ik al dat afval?

Bij renovaties komt nogal wat afval vrij. Daarom zul je een bak moeten huren waar je dit allemaal in kwijt kunt. Zorg ervoor dat je de juiste container bestelt waar de afvalstroom die jij te verwerken hebt in gedeponeerd mag worden.

Je kunt bovendien een container huren die bedoeld is voor opslag van meubelen en andere kostbaarheden. Zo raken ze tijdens de werkzaamheden niet vervuild of beschadigd.

Alvast heel veel plezier met je nieuwe(woon)kamer!

 

 

 

Door Daniel