Een vloer kan de uitstraling van een ruimte maken of breken. Vaak wordt vergeten dat niet alleen de meubels de sfeer van het interieur bepalen, maar ook de vloer een grote rol speelt. Ben je op zoek naar inspiratie voor een nieuwe vloer? In dit artikel laten we je 6 bijzondere looks zien, die jou gegarandeerd overhalen tot het kiezen van de juiste vloer voor jouw huis.

  1. Hout + visgraat
    Een houten vloer is tijdloos en past, wanneer je de juiste kleur kiest, al snel binnen jouw interieur. Wil je een houten vloer maar dan net iets anders? Denk dan aan een visgraat patroon. Dit patroon is helemaal terug van weggeweest en past zowel bij een landelijk als een modern huis.

images

  1. Grove stenen

Ben je gek op stenen vloeren? Vergeet dan de standaard vierkanten stenen of mozaïek patronen: grove stenen zijn helemaal 2016. Extra leuk: je kunt ervoor kiezen om alleen een baan in jouw vloer met grovere stenen te laten betegelen. Deze look past perfect bij huizen met een rustiek interieur. Tip: gebruik de stenen ook in jouw tuin, zodat zowel de binnenkant als de buitenland van jouw huis matcht.

 

foto5

  1. Grijs en een betonlook

Heb jij een strak en modern interieur? Dan is een vloer met een betonlook iets voor jou. Je kunt zowel voor een donkere als een lichte betonvloer kiezen. Ook kun je vaak kiezen in welke mate de vloer een echte ‘betonlook’ heeft. Ga je voor een subtiel of een robuust effect?

foto6

  1. Hippe tegels

Deze vloer met hippe tegels is ideaal wanneer je gek bent op motieven en patronen. Zo kun je kiezen voor tegels met een subtiel patroon of juist een heel opvallend patroon. Vind je de tegels mooi maar net iets té voor in de woonkamer? Dan is het betegelen van de vloer in de badkamer een mooi alternatief.foto7

  1. Honingraat

Nog meer tegel inspiratie: een vloer met tegels in de vorm van een honingraat. Eén ding is zeker, jouw bezoekers hebben deze vloer nog nooit gezien. Kies voor kleinere tegels wanneer je voor een opvallende vloer gaat. Wil je een rustige look? Kies dan voor grotere tegels. Extra leuk: je kunt de kleuren van de tegels ook afwisselen.

foto8

  1. Glanzende gietvloer

Nog zo’n hippe en opvallende vloer: een glanzende gietvloer. Gietvloeren zijn niet alleen makkelijk schoon te maken maar ook een echte aanwinst voor de sfeer van jouw huis. Goed om te weten: je kunt voor verschillende afwerkingen en kleuren kiezen. Kom maar op met die shiny vloer!
foto9

 

Door Daniel