Er zijn machines die zowel wassen als drogen, de wasdroogcombinatie. Het is best handig want je hebt voor beide functies maar een machine nodig. Dat scheelt ruimte en geld. En tijd. In een programma wordt eerst de was gedaan en dan meteen gedroogd, na het centrifugeren. Wasdroogcombinaties verschillen in prijs en kwaliteit. Meestal wassen ze wel goed, maar drogen ze wat minder en verbruiken ze vrij veel energie, onder andere door het zeer langdurige wasprogramma.

Nummer een met warmtepomp

Gelukkig is er nu wel een machine die beter dan gemiddeld droogt en ook energiezuiniger is, de AEGL99696HWD. Dat hangt samen met de innovatieve warmtepomp droogtechniek en de kwaliteit van de centrifuge. Deze machine krijgt een 9.6 van Kieskeurig. Deze machine komt als eerste uit de wasdroogcombinatie test op de website wasmachinesale.nl.

Ook prima

Op plaatsen twee en drie zijn te vinden de Samsung WD80J6400AW met een goede prijs-kwaliteit verhouding en eenvoudige bediening. Daarna komt de Bosch WVG30441NL met als sterke punt de stille motor, ecokwaliteit en de service en garantie rechtstreeks van de fabrikant.

Korting en merken top drie

Op de site wasmachinesale.nl vind je een kortingsbon van 30 euro die je kan gebruiken voor de aanschaf van een nieuwe machine. Wil je ook andere machines van deze en andere merken bekijken. Dan presteren de machines van Siemens, Bosch, Samsung en AEG gemiddeld goed.

Door Daniel