Een gezellige woning, wie wil dat nou niet? Maar hoe pak je dat eigenlijk aan? Hier drie tips die kunnen helpen bij het gezelliger maken van je woning. De eerste tip is het gebruik accessoires. Die zorgen ervoor dat de boel niet zo kaal is. Denk aan een kussentjes, dekens en vloerkleden. Vloerkleden kan je onder andere bestellen bij Flycarpets. Zorg er bij het inrichten van je woning wel voor dat er harmonie is. Dat betekent dat je één stijl de rode draad moet laten zijn, omdat je woning anders wat rommelig kan ogen. Al kan dit voor sommige mensen ook een teken van gezelligheid zijn. 

Gebruik ronde vormen in huis

Een andere manier om je woning gezellig te maken is het terug laten komen van ronde vormen. Zo kan je Ronde vloerkleden, ronde meubels, of ronde lijsten of spiegels verwerken in huis. Als er te veel strakke lijnen terugkomen in het huis, kan het streng, hokkerig of te georganiseerd overkomen. En dus niet gezellig. Niet alles hoeft direct een ronde of organische vorm in huis te hebben. Een aantal accessoires of kleine meubels kunnen het strenge al verbreken. Dit is misschien tip waar je zelf niet zo snel aan zou denken, maar wel een goede tip om in het achterhoofd te houden, om snel een gezelligere woning te creëren. 

Kies de juiste kleuren

Met ronde vormen en mooie accessoires kan je al een hoop gezelligheid in huis halen, maar dan ben je er nog niet helemaal. Een andere gemakkelijk tip is het kiezen van de juiste kleur voor je huis. Het gebruik van warme kleuren in huis zorgt voor meer gezelligheid. Denk dan aan bruin, oranje en geel-achtige tinten. Ook de kleur van het licht van de lampen dat je in huis haalt, kan warmte uitstralen. Bij de kleur van de lampen geldt hoe lager het aantal Kelvin, hoe warmer de tint van het licht. Kleur is dus een belangrijke factor als je je kamer een warme uitstraling wilt geven en een warme uitstraling gaat vaak hand in hand met een gezellige uitstraling. 

Door Daniel