Iedereen heeft tegenwoordig wel bepaalde eisen in gedachten voor wat het kopen van een lijst betreft. In bepaalde gevallen zijn deze eisen zo uitgebreid en / of zo gedetailleerd dat het een veel interessantere keuze is om te kiezen voor het kopen van een lijst op maat. Het probleem dat zich daarbij echter stelt heeft vooral te maken met het prijskaartje dat eraan verbonden is. Het aanschaffen van een maatwerk lijst staat er dan ook in de praktijk om bekend een behoorlijk stuk duurder te zijn in vergelijking met het kopen van een standaard lijst. Valt die kostprijs nu echter echt zoveel hoger uit? Wij zochten het voor je uit en je ontdek het antwoord hier op deze pagina.

Waarom is een lijst op maat laten maken duurder?

De reden waarom een maatwerk lijst in de praktijk duurder is dan een standaard lijst is terug te vinden in het feit dat er veel meer arbeid in gaat zitten. Voor standaard lijsten geldt dat ze vaak in ettelijke duizenden tot tienduizenden exemplaren per keer worden geproduceerd. Deze massaproductie zorgt ervoor dat de kostprijs per stuk danig kan worden ingeperkt. Op het ogenblik dat er sprake is van een lijst op maat wordt dat natuurlijk een compleet ander verhaal. In dat geval is het immers zo dat de lijst specifiek op maat van jouw wensen moet worden gemaakt. Dit vereist niet alleen vaak het kopen van specifieke materialen, daarnaast moeten ook de machines worden ingesteld om aan jouw wensen te kunnen voldoen. Is er sprake van handwerk? Dan spreekt het voor zich dat, dat de kostprijs van de lijst zomaar nog duurder kan maken.

Waarin schuilt de meerwaarde van een maatwerk lijst?

Kies je voor een lijst op maat? Dan zal je kunnen vaststellen dat er hier best een aantal interessante voordelen aan verbonden zijn. Er zijn tal van verschillende zaken die dan volledig op maat van jouw wensen kunnen worden afgestemd. Het gaat hierbij dan concreet om bijvoorbeeld:

  1. De afmetingen waar de lijst over moet komen te beschikken;
  2. Het design  van de lijst waaronder de stijl evenals de kleur die ze heeft;
  3. Het soort materiaal waaruit de lijst moet zijn vervaardigd;

De bovenstaande zaken zorgen ervoor dat je zonder probleem precies over die ene lijst kan komen te beschikken waar je in jouw huis behoeften aan hebt.

Conclusie; een lijst op maat hoeft niet echt erg duur te zijn

Er zijn een behoorlijk aantal verschillende factoren die de prijs van een lijst beïnvloeden. Een lijst op maat laten maken hoeft dan ook in de praktijk absoluut niet echt duur te zijn. Door te kiezen voor een lijst met bescheiden afmetingen kan je bijvoorbeeld de kostprijs reeds behoorlijk drukken. Daarnaast is het ook nog eens zo dat je een keuze kan maken uit een groot aantal verschillende soorten materialen. Ook dit kan een niet onaanzienlijk verschil met zich meebrengen. Door goed rekening te houden met de verschillende soorten materialen die op de markt zijn terug te vinden kan je dan ook beslist de kosten voor je maatwerk lijsten aanzienlijk binnen de perken houden.

Door Redactie