Het zonnetje schijnt, het is alweer bijna lente! Dat betekent dat je binnenkort weer lekker kunt gaan barbecueën. Wil je gaan barbecueën in de tuin maar heb je dat nog nooit eerder gedaan? Of kun je wel wat tips gebruiken? Hieronder lees je hoe je het beste kunt gaan barbecueën in de tuin. 

Houd het weer in de gaten

Wil je gaan barbecueën, dan kun je dat het beste niet te lang van tevoren plannen. In sommige gevallen is dit natuurlijk niet mogelijk, maar het liefst nodig je pas een aantal dagen van tevoren mensen uit. Wacht in ieder geval met inkopen doen tot je zeker weet dat het goed weer gaat worden.

Houd de barbecue uit de wind

Barbecueën kan nogal een gedoe zijn. Dit kun je deels voorkomen door de barbecue uit de wind te houden. Een glazen windscherm in je tuin, bijvoorbeeld eentje van metalura.nl, kan een goede oplossing hiervoor zijn. Zorg er daarnaast voor dat je niet direct naast brandbare objecten aan de slag gaat met het bereiden van het eten en ook niet onder een tent. Veiligheid staat natuurlijk voorop.

Neem voorzorgsmaatregelen

Het kan altijd gebeuren dat het plotseling gaat regenen, maar dat hoeft niet per se het einde van de barbecue te betekenen. Bedenk van tevoren hoe je het beste afdak kunt regelen voor over de bbq. Zo zorg je ervoor dat het feestje hoe dan ook door zal gaan.

Zorg voor een gezellige tuin

Ga je barbecueen, dan is het natuurlijk fijn als dit in een sfeervolle, gezellige omgeving gebeurt. Maak je tuin netjes en zorg voor leuke versiering, zoals mooie tafelkleden en kussens op de stoelen. Het is fijn als de gasten een comfortabele zithoek hebben, maar zich daarnaast ook kunnen vermaken bij de statafels. Is er iemand jarig? Dan mogen ook de slingers en ballonnen natuurlijk niet ontbreken.

Door Redactie