Het is vanzelfsprekend dat een zwembad uit tal van verschillende onderdelen bestaat. Eén van deze onderdelen is de zogenaamde ondervloer. Voor deze ondervloer zwembad geldt dat ze zorgvuldig moet worden uitgekozen. In de praktijk is dat lang niet altijd het geval. Indien er hier niet bij stil wordt gestaan zal je kunnen vaststellen dat er sprake kan zijn van verschillende problemen met je zwembad. Niet alleen kan er schimmelvorming ontstaan, daarnaast is het ook mogelijk dat de bodem schade zal oplopen. Zou jij ook graag in jouw tuin willen kunnen genieten van een heerlijk zwembad, maar weet je niet hoe de beste ondervloer te realiseren? Dan is het zeker de moeite waard om alle informatie die je hieronder aantreft even nadrukkelijk door te lezen.

Wat maakt de keuze voor een ondervloer zwembad zo belangrijk?

In de inleiding hierboven hebben we je reeds duidelijk gemaakt dat het altijd zeer belangrijk is om grondig na te denken over de keuze voor een ondervloer zwembad. Dat is onder meer het gevolg van het feit dat deze ondervloer anders op verschillende manieren beschadigd kan worden. Niet alleen kan ze daadwerkelijk schade oplopen, bovendien is het ook mogelijk dat er schimmels op ontstaan. Het spreekt voor zich dat geen van beide situaties wenselijk is. In ieder geval benadrukt dit eens temeer hoe belangrijk het wel niet is om grondig stil te blijven staan bij wat nu precies de meest interessante ondervloer kan zijn voor het zwembad in jouw tuin. 

Welke soorten ondervloer zwembad bestaan er allemaal?

Indien je een ondervloer zwembad wenst te realiseren zal je kunnen vaststellen dat er hiervoor een keuze kan worden gemaakt uit meerdere opties. De mogelijkheden waar je uit kan kiezen zijn:

  1. Een grondzeil;
  2. Vloertegels;
  3. Bodemvilt; 
  4. Bodem- evenals wandvilt.

Het is zeer belangrijk om er aandachtig voor te zijn dat de beste ondervloer afhankelijk is van het soort zwembad waarover je beschikt. Voor heel wat mensen die nog niet over veel ervaring beschikken met een zwembad geldt dat ze denken dat eender welke van de hierboven aangehaalde ondervloeren voor hun zwembad een goede keuze is. Dat is dus duidelijk niet het geval. Voor welk type ondervloer jij finaal bij voorkeur zal moeten kiezen is altijd afhankelijk van het zwembad in kwestie. Indien dit voor jou niet duidelijk is, contacteer dan zeker altijd een expert. 

Een grondzeil, een zeer populaire keuze voor zwembaden

Eén van de meest populaire keuzes voor wat een ondervloer zwembad kopen betreft is natuurlijk het zogenaamde grondzeil. Van zodra je over een zwembad beschikt dat kleiner is dan bijvoorbeeld 4,72 meter (breedte en lengte) zal je kunnen vaststellen dat een dergelijk zeil doorgaans de beste keuze is. Het zeil zorgt voor een passende bescherming van de bodem van jouw zwembad. Het materiaal waar een dergelijk zeil uit is vervaardigd staat erom bekend niet alleen zeer stevig te zijn, maar ook over een uitmuntende kwaliteit te beschikken voor de lange termijn. Indien je over een relatief klein zwembad beschikt zal de keuze voor dit type ondervloer zwembad al snel zijn gemaakt.

Door Redactie