Een gepolijste betonvloer is een geweldige manier om waarde en schoonheid aan je huis toe te voegen. Een gepolierde betonvloer laten realiseren is vrij eenvoudig maar er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden. In deze blogpost geven we je enkele tips voor het aanbrengen van een gepolijste betonvloer, zodat je het meeste kunt halen uit deze mooie toevoeging aan je huis. Hier volgen een aantal tips:

Voorbereiding van het oppervlak

De eerste stap bij het aanbrengen van een gepolijste betonvloer is ervoor zorgen dat het oppervlak schoon is en vrij van vuil of verontreinigingen. De vloer moet grondig worden geveegd en vervolgens worden gereinigd met een ontvettingsmiddel om eventueel aanwezig vet of olie te verwijderen. Als het oppervlak schoon is, moet het gediamanteerd worden om de poriën van het beton te openen en een betere penetratie van de sealer mogelijk te maken. Een betonvloer laten plaatsen vereist dus duidelijk een goede voorbereiding.

Aanbrengen van de sealer

Nadat het oppervlak is voorbereid, is het tijd om de sealer aan te brengen. De sealer beschermt het beton tegen vlekken en maakt het gemakkelijker te onderhouden. Het is belangrijk om bij het aanbrengen van de sealer de instructies van de fabrikant nauwkeurig op te volgen en deze volledig te laten drogen voordat je verder gaat met de volgende stap.

Polijsten

Zodra de sealer is opgedroogd, ben je klaar om te beginnen met het polijsten van het beton. Dit proces kan met de hand of met een machine gedaan worden, afhankelijk van je voorkeur. Als je een machine gebruikt, begin dan met een diamantpad met grove korrel en ga geleidelijk over op fijnere korrels tot je het gewenste polijstniveau hebt bereikt. Als je met de hand polijst, gebruik dan schuurpapier dat begint met een grove korrel en opwerkt naar een fijne korrel. Vergeet niet het oppervlak vaak nat te maken om te voorkomen dat er stof in de lucht komt.

Conclusie

Het aanbrengen van een gepolijste betonvloer is een geweldige manier om waarde en schoonheid aan je huis toe te voegen. Door deze eenvoudige tips te volgen kun je ervoor zorgen dat je nieuwe vloer nog vele jaren meegaat.

Door Redactie