Mijn moestuintje doet het goed, met alle zorg, aandacht en liefde die het ontvangt. Maar ook water hoort in dit rijtje thuis. Als ik niet nadenk over wat mijn moestuintje aan water nodig heeft, en niet kies voor de beste oplossing, dan lijdt mijn tuintje daaronder. En om dat te voorkomen, ben ik op onderzoek uitgegaan.

cat_380_1416740372_thumb cat_379_1382806070_orig cat_418_1394975885_thumb

Gieten, sproeien of druppelen?

Het bewateren van mijn tuintje met een gieter behoort tot de mogelijkheden. Maar omdat ik al mijn handen vol heb aan zaaien, dunnen, onkruid wieden, ongedierte bestrijden, en oogsten, wil ik een efficiënte oplossing. Een sproeier is niet praktisch omdat bij harde wind kostbaar water verloren gaat. Behalve een moestuin heb ik ook een betegeld gedeelte in mijn tuin waar mijn kinderen graag ravotten. Als de windrichting ongunstig is worden zij nat gesproeid. Ook vind ik het niet handig om de sproeier aan en uit te moeten zetten moeten zetten wanneer ik mijn moestuintje betreed en verlaat.

Tijd en water besparen.

Een druppelslang is niet alleen tijdbesparend maar ook waterbesparend. Deze tuinslang is over de gehele lengte voorzien van hele kleine gaatjes, en werkt tevens op lage waterdruk. Omdat ik strakke rijen planten heb, is deze slang heel netjes aan te brengen. Zo wordt mijn moestuintje gelijkmatig bewaterd zonder dat ik er enig omkijken naar heb. Wat ook erg handig is, is dat de slang geen losse onderdelen heeft. Binnen een mum van tijd is de druppelslang aangesloten en aangebracht, en kan ik naar hartenlust tuinieren!

Door Daniel